Totale uitzenduren met 24% gedaald


De coronacrisis zorgt voor een grote impact op de uitzendbranche en de cijfers daarvan zijn bekend: de totale uitzenduren zijn met een kwart gedaald. In vergelijking met vorig jaar deze periode daalde de omzet 17% in de uitzendbranche. Deze gegevens zijn afkomstig van ABU over periode 4 (week 13 – 16). Dit is de periode dat de coronamaatregelen werden ingevoerd in Nederland en geeft daarom een goed beeld van de gevolgen in de branche. Duidelijk is ook dat de inkrimping in uitzenduren en daling in uitzendomzet zich over hele breedte voor doet en dat de technische sector extra hard geraakt wordt. De daling van de uitzenduren en -omzet is voornamelijk te zien in deze drie sectoren:

 

  • administratieve sector: Het aantal uren daalde met 24% en de omzet daalde met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 21% en de omzet daalde met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uren daalde met 36% en de omzet daalde met 28% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
LinkedInPrint

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates van onze nieuwste projecten, vacatures en interessant nieuws.