Slotervaartziekenhuis blijft failliet


Slotervaartziekenhuis blijft failliet

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag het verzet tegen het faillissement van MC Slotervaart van een groep specialisten van het ziekenhuis afgewezen. De veertig specialisten wilden het failliet verklaarde ziekenhuis overnemen. Volgens de specialisten was er helemaal geen sprake van dat het ziekenhuis zijn financiële verplichtingen niet meer kon nakomen. De rechter achtte het verzet ongegrond.

 

‘Brexit-deal binnen drie weken rond’

Binnen drie weken is de Brexit-deal voltooid, schrijft Britse minister van vertrek Dominic Raab in een brief die woensdag werd verstuurd aan voorzitter van de Brexit-commissie Hilary Benn. De minister vertelt in de brief wanneer hij meer kwijt kan over de deal. ‘Ik verwacht momenteel dat 21 november goed uitkomt’, schrijft Raab. Zeker 95 procent van het akkoord zou nu klaarliggen. ‘Het eind is nu duidelijk in zicht. Hoewel er obstakels blijven, kunnen we die navigeren’, schrijft de minister verder. Raab reageert met zijn tekst op een bericht van de commissie, die hem vroeg naar een update over de gesprekken.

 

Nederland opnieuw minder aantrekkelijk om zaken te doen

Nederland is dit jaar gezakt naar de 36ste plaats in het jaarlijkse prestigieuze ‘Doing Business’-rapport van de Wereldbank. In 2014 stond Nederland nog op de 25ste plaats, schrijft het FD. De Ease of Doing Business-ranking omvat elf verschillende gebieden van regulering, zoals hoe gemakkelijk het is om een zaak op te starten, een bouwvergunning te krijgen, of belastingen te betalen. Voor het vierde jaar op rij is Nieuw-Zeeland het aantrekkelijkste land ter wereld om zaken te doen.

 

ABU: geen groei in uitzenduren, omzet plust 4%

In de afgelopen periode is het aantal uitzenduren niet toegenomen terwijl de omzet van de uitzendbranche met 4% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In de administratieve sector daalde het aantal uren met 1% en steeg de omzet met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de industriële sector bleef het aantal uren gelijk en steeg de omzet met 5% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de technische sector daalde het aantal uren met 1% en steeg de omzet met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Er is een duidelijke neerwaartse trend in de groei van het aantal uitzenduren. Het aantal uitzenduren groeit al maanden nauwelijks meer. In periode 8 was de groei van het aantal uitzenduren 2%, in periode 9 slechts 1% en in de afgelopen maand is het aantal uitzenduren dus zelfs helemaal gestagneerd.

 

Duurste huis van Amsterdam is bezemkast

Geen grote villa in Amsterdam-Zuid, maar een piepklein pijpenlaatje in Amsterdam-West mag aanspraak maken op de titel “duurste huis van Amsterdam”. De 11 vierkante meter grote woning moet 1,5 ton euro kosten, schrijft RTLZ, dat is € 13.636,00 per vierkante meter; een record.

 

Amerikaanse techreuzen investeren 5 keer zo veel als Chinezen

Amazon en Google-moeder Alphabet geven 5 keer meer uit aan onderzoek en ontwikkeling dan Chinese rivalen als Tencent, Alibaba en Baidu. Dat concludeert PwC in een rapport waar de Wall Street Journal over schrijft. Volgens de consultants zijn Chinese bedrijven vooral goed in het doorontwikkelen en uitbaten van bestaande technologie.

 

Brussel neemt de tijd voor onderzoek naar fusie Tatasteel en ThyssenKrupp

De voorgenomen fusie van staalreuzen Tatasteel en ThyssenKrupp laat langer op zich wachten. De Europese Commissie vreest dat de nieuwe combinatie waarvan ook de hoogovens in IJmuiden deel gaan uitmaken, te veel macht gaat krijgen op de markt voor staal voor de autoindustrie. Om die reden trekt de Commissie nu 90 dagen uit voor een uitgebreid onderzoek.

 

AFM: Amsterdam wordt nieuwe Europese financiële centrum

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) verwacht dat Amsterdam het Europese centrum voor de handel in aandelen en obligaties zal gaan worden als het Verenigd Koninkrijk eenmaal de EU heeft verlaten. Zo kan volgens AFM-bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven de Europese obligatiehandel, die momenteel nauwelijks bestaat in Amsterdam, voor 95 procent vanuit Amsterdam gaan worden verzorgd. Van Vroonhoven spreekt van een ‘stille, maar impactvolle omwenteling op de Europese kapitaalmarkten’. Op basis van ongeveer 150 gesprekken met belangstellenden voor een vergunning, concludeert ze dat de handelsinfrastructuur zich vanuit Londen naar Amsterdam gaat verplaatsen.

 

Concurrentie blij met personeel en patiënten van failliete ziekenhuizen

Het MC Slotervaart werd donderdag samen met MC IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard. Ziekenhuizen in de buurt van de failliete IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart kunnen niet wachten om het personeel en de patiënten over te nemen. Het faillissement van de ziekenhuizen afgelopen week kwam voor het grote publiek als een verrassing, maar bestuurders van andere ziekenhuizen zagen het al een tijd aankomen. Ziekenhuizen in de regio Amsterdam azen nu vooral op gespecialiseerde medewerkers van het MC Slotervaart. Het UMC (een fusie van het VUmc en AMC) alleen al heeft ruim twintig vacatures voor specialistische verpleegkundigen openstaan.

 

Nederlandse NXP Semiconductors opgenomen in de Nasdaq 100-index

Het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors wordt met ingang van 5 november opgenomen in de Nasdaq 100-index op de beurs in New York. Het Eindhovense concern vervangt in deze prestigieuze lijst softwarebedrijf CA. In de Nasdaq 100 staan de honderd grootste niet-financiële bedrijven met een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dit wordt gemeten aan de hand van de marktwaarde van een bedrijf. Bij NXP gaat het momenteel om circa 29,4 miljard dollar. Andere bekenden in de lijst zijn bijvoorbeeld Apple, Microsoft en Intel.

LinkedInPrint

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates van onze nieuwste projecten, vacatures en interessant nieuws.