Vacature overzicht

(Junior) Application Engineer, industriële Automatisering

Brabant, Zeeland, Gelderland


Werken in een boeiende internationale en innovatieve werkomgeving in een multidisciplinair team van enthousiaste engineers. De keus uit diverse projecten in verschillende industrieën. Een mooie stap binnen de industriële automatisering. Onze opdrachtgever is een onafhankelijke aanbieder van oplossingen voor gebruikers van industriële- en procesautomatisering en informatietechnologie wereldwijd.

 

Wat ga je doen?

Als Junior Application Engineer hou jij je dagelijks bezig met Manufacturing Intelligence (MI), Manufacturing Execution Systems en (MES), Manufacturing Operations Management (MOM) Systems. In deze systemen weet jij oplossingen te ontwikkelen voor toonaangevende wereldwijde productiebedrijven. In deze functie werk je in een multidisciplinair team en help je bij de configuratie en de ontwikkeling van MES / MOM-oplossingen op basis van Functional Design Specifications en gedetailleerde technische ontwerpen. Na de inwerkperiode zal je  verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, implementatie, onsite installatie, inbedrijfstelling en ondersteuning van deze oplossingen. Deze positie biedt een geweldige springplank voor een 1e of  2e stapper met 2 a 3 jaar werkervaring.

 

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop, zowel binnen je carrière als daarbuiten. Om jouw kennis verder uit te breiden bied onze opdrachtgever verschillende opleidingsmogelijkheden middels cursussen en trainingen. Daarnaast bieden zij je een afwisselende en uitdagende baan met de nodige flexibiliteit binnen een solide en professionele organisatie. Je eigen initiatief en creativiteit worden op prijs gesteld. De ene dag werk je vanuit het kantoor en los je diverse vraagstukken voor verschillende klanten op. De volgende dag ben je op locatie bij de klant om de klant één op één verder te helpen. Deze combinatie zorgt voor veel diversiteit in je werkzaamheden.

 

Wat maakt jou kansrijk?

 • Minimaal een HBO opleiding hebt afgerond Elektrotechniek, Technische Informatica, Besturingstechniek of Industriële Automatisering;
 • 0 tot 3 jaar aantoonbare ervaring met Industriële- of Procesautomatiseringsprojecten;
 • Kennis van MS Windows operating systemen, MS SQL server en netwerken;
 • Kennis op het gebied van MES/MOM software;
 • Aantoonbare ervaring met hogere programmeertalen en databases;
 • Een resultaat gedreven en pragmatische instelling om succesvol een project af te ronden;
 • Ambitieus en wil graag je grenzen verleggen op het gebied van jouw kennis en kunde;
 • Kennis van de gebruikelijke standaarden binnen ATS zijn industrie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wat kun je verwachten?

Onze opdrachtgever bied een rechtstreeks contract met een marktconform beloningspakket. Onderdeel hiervan is onder meer zakelijke laptop, zakelijke telefoon, een jaarlijkse performance review, de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling middels trainingen, de mogelijkheid voor flexibele werktijden en de mogelijkheid om zowel op kantoor als thuis te werken.

 

Over Redbrook Engineering

Redbrook Engineering helpt bekwame technici aan een nieuwe of andere baan in hun eigen vakgebied. Wij helpen bedrijven door de inzet van vakbekwame Projectleiders, Engineers, Tekenaars, Calculators, Werkvoorbereiders, maar bijvoorbeeld ook Service Engineers werkzaam in het veld. Ons team heeft gezamelijk meer dan 60 jaar ervaring in de bemiddeling van technisch personeel.

Wij richten ons daarbij op MBO+, HBO en WO niveau binnen de vakgebieden:

 • Elektrotechniek (Machine- en Apparatenbouw, Scheepsbouw, Installatietechniek)
 • Werktuigbouwkunde (Machine- en Apparatenbouw, Scheepsbouw, Installatietechniek)
 • Industriële Automatisering en Industrie
 • Proces Industrie (Petrochemie, Chemie, Food)
 • Bouwkunde (Nieuwbouw & Renovatie)

 

 

 

 

LinkedInPrint

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates van onze nieuwste projecten, vacatures en interessant nieuws.